Przepisy

Dieta Paleo: Faszerowane jajka

Smaczne, szybkie do przygotowania i zdrowe – jajka faszerowane boczkiem, sałatą i pomidorami. Zapraszamy do przeczytania przepisu i skosztowania tej paleolitycznej potrawy.

Składniki:

  • 12 dużych jajek
  • 4 plastry boczku
  • 6 pomidorów wiśniowych, zmielonych
  • 4 łyżki zmielonej sałaty
  • 1/4 filiżanki majonezu, najlepiej majonezu paleo
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

faszerowane jajka paleo

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Podczas gdy jajka będą się gotować, podsmaż boczek na średnim ogniu, ok. 4-5 minut, aż będzie ładny i chrupki. Następnie pokrój go na małe kawałeczki.
  3. Pokrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Przełóż żółtka do miski, a białka zostaw osobno.
  4. Dodaj majonez do żółtek i wymieszaj widelcem aż otrzymasz jednolitą masę.
  5. Dodaj do tego boczek i pomidory, przypraw solą i pieprzem i ponownie wymieszaj.
  6. Wypełnij białka mieszaniną i posyp sałatą.
  7. Włóż na 20 minut do lodówki zanim podasz.

 

Spróbuj również innych przepisów zgodnych z dietą paleolityczną.

 

Przepis znaleziony na: paleodietlifestyle.com

Dodaj komentarz